Studenter fra et studentkollektiv snek seg ut midt på natta og tok med seg det omdiskuterte kunstverket med en korsfestet Sylvi Listhaug. Nå er det reparert.

Ved hjelp av fire flasker neglelakkfjerner har studentene i tillegg klart å fjerne den svarte spraymalingen som natt til onsdag ble sprayet over bildet, skriver Bergens Tidende.

Studentene prøvde først å fjerne malingen med skurekrem, klor og vodka. Ingrid Sofie Wentzel:

– Det tok fleire timar. Då vi såg det fungerte, og delar av biletet begynte å vise, blei vi utruleg gira. Det som har fått lide mest, er «Min Kamp»-tatoveringa på magen. Den var også spraya over med sølvspray under den svarte målinga, fortel Wentzel.

Det var gatekunstneren AFK som sto bak bildet, som ble malt på et lerret som ble limt fast på en inngangsdør på hjørnet av Fosswinckels gate natt til andre påskedag.

Bildet viser Listhaug med tornekrans hengt opp på et kors. Ved beina hennes er det stilt opp mikrofoner, og slagord som «mass surveillance» og «Jemen» er malt i bakgrunnen. Også et hakekors er malt inn i bildet.

Bildet har vakt sterke reaksjoner, og natt til onsdag ble det altså sprayet over med svart maling.

Men nå henger det på veggen i et studentkollektiv i Bergen sentrum og er tilbake i sin nesten opprinnelige utgave. Ifølge avisen er maleriet ikke like klart som da det først kom opp, men detaljer som FrP-tatoveringen på skulderen til Listhaug er fremdeles tydelig.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂