President Donald Trump varslet torsdag kveld at det ville komme en viktig kunngjøring fra Sør-Korea. 

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert USAs president Donald Trump til samtaler, opplyser sørkoreanske myndigheter. Presidenten har takket ja.

Det er ventet at partene vil møtes innen mai, kunngjorde lederen for den sørkoreanske delegasjonen i USA, Chung Eui-yong, på en pressekonferanse torsdag kveld.

Møtet vil bli det første av sitt slag mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.

I tillegg til å invitere til samtaler har Nord-Korea tilbudt seg å stanse prøveoppskytninger av atommissiler.

– Sør-Korea, USA, Japan og våre mange allierte i verden slutter fortsatt helhjertet opp om fullstendig nedrustning på Koreahalvøya. Sammen med president Trump er vi optimistiske med tanke på å fortsette med den diplomatiske prosessen for å se på muligheten for en fredelig løsning, sa Chung.

– Vi står samlet om å ikke ville gjenta feil gjort i fortiden og vil fortsette med å legge press på Nord-Korea til ord og handling stemmer overens, avsluttet utsendingen.

Det var Trump som først opplyste at Sør-Korea ville komme med en viktig kunngjøring. På spørsmål fra ABC om kunngjøringen ville handle om samtaler med Nord-Korea, svarte presidenten at det var nesten større enn som så.

– Forhåpentligvis vil dere gi meg æren for det, sa Trump.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.