Nytt

Mahmod Hosseini ble i forrige uke skutt og drept av Taliban i Afghanistan. Hosseini kom til Norge i 2009 og var bosatt i Orkdal.

Det er avisa Sør-Trøndelag som skriver at 26-åringen ble skutt og drept i Afghanistan. Han skal ha vært der for å besøke moren og «sin tilkommende kone».

Mahmod Hosseini kom til Norge som 17-åring, etter en lang og dramatisk flukt der han blant annet havnet som barnearbeider i Iran.

Da han kom til Orkdal, kunne han verken lese eller skrive. Men Mahmod var fast bestemt på å greie seg selv, og han skaffet seg etter hvert ei utdanning som elektriker.

Han hadde fast jobb hos Relacom, og hadde kjøpt leilighet der han skulle skape ei framtid for seg selv og kvinnen han skulle gifte seg med.

Hendelsen skjedde da han var på vei fra Kabul til hjemstedet Qarabagh. Bilen som han satt i, ble  stoppet, og tre av passasjerene i bilen ble skutt og drept på stedet.

26-åringen er allerede begravet i Afghanistan, opplyser Hosseinis bror.

Avisa Sør-Trøndelag er svært opptatt av å forklare leserne sine hvor fantastisk godt integrert Hosseini var – med elektrikerutdanning, jobb og engasjement i frivillighetsarbeid:

26-åringen var aktiv i lokalmiljøet i Orkdal, utdannet seg til elektriker og hadde fast jobb. Han var også flyktninghjelper i Orkdal Røde Kors, spilte fotball og var kretsdommer.

Det åpenbare spørsmålet blir ikke stilt: Hvorfor skulle han ha «hentebrud» fra Afghanistan, han som var så godt integrert?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.