Folk i Brussel begynner å bli lei av innvandrergjengene som skaper opptøyer og lager kvalm i sentrum av byen. I butikkene må kundene låses inne for sin egen sikkerhets skyld. De hettekledde «opprørerne» plyndrer dyre butikker og kaster stein på politiet. Rundt 100 personer ble arrestert på lørdag. Starten på opptøyene var en fredelig protest mot menneskesmugling i Libya. Som vanlig ble butikker ramponert, biler påtent og folk skadet.

Politiet måtte igjen ut med vannkanoner for å få kontroll på mengden. Orden er midlertidig gjenopprettet, sier politiet. Borgermester Philippe Close bekrefter at situasjonen er under kontroll.

De første opptøyene fant sted 12. november, da Marokko kvalifiserte seg til VM-finalen i fotball. Det bor over 100.000 marokkanere i Brussel, og det var disse som «feiret». 22 politimenn ble skadd som følge av opptøyene. Den neste «anledningen» var besøket av rapperen Vargasss 92, som forsøkte å filme en video uten å ha fått tillatelse. Mobben angrep politiet da de forsøkte å stanse filmingen. Og lørdag gjaldt urolighetene altså en protest mot menneskesmugling i Libya.

Det spiller ikke lenger noen rolle hva som foranlediger opptøyene. Det er nok at det av en eller annen grunn samler seg en folkemengde. Myndighetene løser det sikkert med forbud mot å samle seg på offentlig sted. Hjertelig hilsen Orwell.

 

Heller ikke tv-reporterne fikk være i fred for mobben. Å rapportere fra felten betyr at afrikanske gutter kan ta fra deg mikrofonen og slå deg i bakhodet mens de ler.

Ville du synes det var trygt å gå ut her?

Tidligere på lørdagen danset kvinnene i gatene for å demonstrere mot vold mot kvinner. Sannsynligheten er stor for at det er de samme kvinnene som presser på for å ta imot enda flere muslimske menn til landet. Det er nok ingen av dem som ser ironien.

Et raskt søk på NTB viser at de ikke har rapportert om noen av de tre opptøyene i Brussel de siste to ukene. Mon tro hvorfor ikke? Selv kinesiske medier greier det.

Nu.nl

 

Kjøp Caldwells bok fra Document Forlag her!