En person er pågrepet og siktet for grov utroskap etter at Økokrim innledet etterforskning av boligkjøpene til kommunale Boligbygg i Oslo.

– Vi kan på deres forespørsel bekrefte at vi har fått inn en anmeldelse fra Boligbygg og har startet etterforskning. 16. oktober pågrep vi en mann som nå er siktet for grovt økonomisk utroskap, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Mannen ble løslatt igjen to dager senere. Økokrim vil ikke si hvilken tilknytning den siktede har til Boligbygg.

DN har i flere saker belyst hvordan det kommunale foretaket Boligbygg i Oslo har handlet leiligheter gjennom direktekjøp. Det er avdekket at mellommenn med konkurshistorikk og raske mellomtransaksjoner har bidratt til å blåse opp prisen før kommunen har kjøpt leilighetene.

På spørsmål om det er aktuelt å opprette etterforskning mot foretaket Boligbygg, svarer Kampen slik:

– Dette blir etterforsket som alvorlig utroskap, og i denne saken er Boligbygg fornærmet.

Samme dag som DN publiserte sin dokumentar, var det et møte mellom representanter for Boligbygg og Økokrim. Tre dager senere fulgte Boligbygg opp med anmeldelsen.

Skattekrim gikk til aksjon mot privatadressene til tre personer samme dag som DN publiserte sin sak, noe Document omtalte 13. oktober: Razzia mot Oslo kommune etter boligkjøp

Mandag ble det klart at byråd Geir Lippestad har avsatt Boligbyggs styreleder Jan-Erik Nielsen. Bakgrunnen var et ønske om å tilføre styret en annen kompetanse.

 

Dagens Næringsliv: Pågripelse i Boligbygg-saken