Asylsøkeren tagget store deler av politihuset, skadene beløper seg til flere hundre tusen kroner. Han skal også ha knust 34 vinduer på Nav. (foto: Stillbilde fra video, NRK)

Den 45 år gamle mannen som tagget ned fasaden til politihuset i Stavanger, er varetektsfengslet for fire uker, melder NTB.

Det NTB derimot ikke melder, er hvem denne mannen er. Da han ble arrestert var man mer direkte:

Den pågrepne ble imidlertid gjenkjent av personell i arresten, og som mener han er en 46 år gammel asylsøker.

– Endelig id vil bli klarlagt av utlendingsavdelingen, opplyser politiet.

Vel, nå er han trolig identifisert. Har NTB vist noen interesse av å få vite svaret? I så fall er det ikke spor av det i saken byrået sendte ut tirsdag kveld. Slik fortsetter meldingen:

Mannen, som ble pågrepet og anmeldt natt til søndag 18. juni, skal ha gjort skade for flere hundre tusen kroner, ifølge Stavanger Aftenblad. Han tagget ned hele fasaden på politihuset inkludert alle vinduene og inngangsdøren i førsteetasje. I tillegg til å bli anmeldt for hærverket, ble han anmeldt for å ha sprayet mot politifolkene som pågrep ham og for ikke å ha oppgitt personalia til politiet.

Politiet mener også å kunne føre bevis for at 45-åringen knuste 34 vinduer i Nav sine lokaler i Sverdrups gate i Stavanger i desember i fjor.

Mannen erkjenner ikke straffskyld.