Nytt

Ifølge Ekstra Bladet så er en mann blitt skutt i låret ved Tivoli og Glyptoteket. Politiet har anholdt to utenlandske menn. De forbipasserende kastet seg ned på gaten.

Politiet har også skutt mot en person, opplyser fem forskjellige vitner. Et av vitnene forteller at politiet ville kroppsvistere et par personer da den ene mannen trakk fram en pistol.

NTB legger til at det også ble skutt mot politiet:

Øyenvitner forteller til avisen at politiet avfyrte flere skudd mot en person, og det skal også ha blitt avfyrt skudd mot politiet.

Innehaveren av vertshuset Her-Er-Ro Pub i Stormgade sier at han skulle akkurat åpne puben da han hørte fire-fem skudd.

– Så kom der en snes chokerede mennesker løbende, blandt andet turister, der græd og var helt ude af den, fordi de havde set skyderiet. Jeg lukkede dem ind på pubben, og fik dem ud i køkkenet, så de var i sikkerhed, fortæller han.

Listen over ting vi forventes å venne oss til blir stadig lenger. Litt skuddveksling i hovedstaden er da så internasjonalt, er det ikke? Et tegn på at byen er blitt en flerkulturell metropol?

Flere uttrykker på sosiale medier at de ikke bryr seg når innvandrere skyter og dreper hverandre – men det er å forenkle problemstillingen. For hva med alle som befinner seg i nærheten? Eller enda verre: i skuddlinjen?

Lovløse tilstander skaper utrygghet og angst. For alle.

Ekstra Bladet