Nytt

Norge og EU-land er lenge blitt kritisert for å se gjennom fingrene med at det palestinske selvstyrer oppkaller gater, plasser og skoler etter terrorister. Nå har Børge Brende satt foten ned.

Sist måned åpnet det et kvinnesenter i byen Burqa på Vestbredden, oppkalt etter den kvinnelige terroristen Dalal Mughrabi, som deltok i den såkalte kystvei-massakren i 1978, der 38 sivile ble drept, 13 av dem barn. Det var en av de blodigste terroraksjoner noensinne.

Fatah-krigere ankom i to gummibåter, men de havnet på feil sted. Fra første stund opptråde de ytterst brutalt:

The terrorists landed on a beach near the kibbutzMa’agan Michael, north of Tel Aviv. They met American photographer Gail Rubin, who was taking nature photographs on the beach, and asked her where they were. After she told them, they killed her.[5] Both surviving attackers claimed that Mughrabi shot Rubin,[12] who was the niece of US Senator Abraham A. Ribicoff.[13]

Slike aksjoner blir ikke glemt. Når Mahmoud Abbas regjering oppkaller et senter etter en slik terrorist med penger fra Norge, er begeret fullt.

“The glorification of terrorist attacks is completely unacceptable, and I deplore this decision in the strongest possible terms. Norway will not allow itself to be associated with institutions that take the names of terrorists in this way. We will not accept the use of Norwegian aid funding for such purposes,” Norwegian Foreign Minister Borge Brende said in a statement.

Brende said that Norway had been unaware of the decision to name the center after Mughrabi. He demanded that the country’s name be removed from the center and that the funds it gave for construction be returned.

“We have asked for the logo of the Norwegian representation office to be removed from the building immediately, and for the funding that has been allocated to the center to be repaid,” he said.

He also said that Norway would no longer participate in similar projects until the country receives assurances “that nothing of this nature happens again.”

Det var den kristne ambassaden i Jerusalem som først tok opp saken og krevde at Brende reagerte. Det gjorde han prompte og både ambassaden og israelske myndigheter er fornøyd.

Men det er et langt lerret å bleke å få palestinerne til å slutte med å ære terrorister. Deres navn knyttes til at fra basketballturerninger til alle mulige konkurranser. Terroristene holdes frem som forbilder for de unge.

I dette tilfelle ble Norge æret som bidragsyter til senteret. Men det ble for mye for Brende:

“We will not enter into any new agreements with either the Palestinian Election Commission or UN Women in Palestinian areas until satisfactory procedures are in place to ensure that nothing of this nature happens again,” he said.

http://www.timesofisrael.com/norway-demands-pa-return-funds-for-womens-center-named-after-terrorist/?utm_source=The+Times+of+Israel+Daily+Edition&utm_campaign=f090362541-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_28&utm_medium=email&utm_term=0_adb46cec92-f090362541-54841797