Nytt

Linn Olsen Uteng ble bare 32 år. (foto: privat)

En 36 år gammel mann fra Rwanda som er tiltalt for drap på Tromsøya, erkjente straffskyld da rettssaken startet tirsdag.

Mannen, som opprinnelig er fra Rwanda, var i flere år kjæreste med Linn Olsen Uteng (32). Han er tiltalt for å ha drept henne med kniv i fjor sommer, skriver VG.

Aktor i saken, statsadvokat Tor Børge Nordmo, sa i sitt innledningsforedrag i retten at Uteng ble knivstukket 22 ganger. Fem gikk inn i lungene og punkterte dem.

Høsten 2015 hadde tiltalte reist til Danmark. Da han returnerte i mai 2016 hadde Uteng i følge Nordmo en ny kjæreste.

– Det kan ha vært en del vansker rundt dette, sa aktor.

Tingrettsdommer Harald Tore Roaldsen ville vite om tiltalte og avdøde var kjærester drapsdagen. 36-åringen svarte at det var vanskelig å si.

– På den samme tiden fikk jeg høre at hun hadde vært sammen med en annen fyr, og det ville hun ikke snakke om, og det satte jeg ikke noe pris på, sa han blant annet.

Den tiltalte 36-åringen fra Rwanda hadde oppholdt seg ulovlig i Norge i fem år da han drepte Linn.

Avdødes familie er i salen for å følge saken som skal gå over fem dager i Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Tiltalte ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Halvannen time senere fant de Uteng knivstukket og død i en leilighet på Tromsøya.

I samme leilighet var asylsøkeren. Han ble pågrepet og siktet for drapet, som han erkjente i avhør. Motivet for drapet er ikke kjent.

De to traff hverandre på et asylmottak i Tromsø der Uteng jobbet. 36-åringen kom til Norge i 2008, men fikk endelig avslag på asylsøknaden i oktober 2010.

Siden har han oppholdt seg ulovlig i Norge, men fordi han oppga feil identitet ved å si at han kom fra Kongo, har det ikke vært mulig å sende ham ut av landet.

 

VG