Nytt

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vil stemme for en resolusjon som sier at det skal være obligatorisk for alle skoler i Norge å arrangere skolegudstjeneste.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vil pålegge skolene å arrangere skolegudstjeneste, ifølge Dagbladet.

Denne nyheten velger avisen å presentere under følgende tittel: «Listhaug vil gi skolene Jesus-tvang».

– Mange er så utrolig redd for å trå feil, så for å vise hensyn mister man helt hodet, sier Listhaug.

En av sakene Sylvi Listhaug vil stemme for under Frps landsmøte på Gardermoen i helgen er en resolusjon om obligatoriske skolegudstjenester.

– Det går ut på at skoler skal ha obligatorisk skolegudstjeneste, og så kan du melde deg av hvis du ikke vil være med. Jeg synes det er kjempebra, for det du hører fra enkelte skoler, er at de nå gjør det motsatt, sier Listhaug til avisa.

Hun mener det er fort gjort å glemme å melde fra om at barna får gå i skolegudstjeneste.

– Man hører eksempler fra skoler om at elever ikke har blitt med på det rett og slett fordi foreldre har glemt å melde fra, og det synes jeg er trist, for det er en god tradisjon, sier hun.

Listhaug er kritisk til skoler som velger å ikke holde gudstjenester, eller som velger å ha «påmelding», og håper resolusjonen får flertall på Frps landsmøte.

– Jeg håper det, for enten man er kristen eller ikke kristen er det en del av vår kultur, og det tror jeg folk er opptatt av. Over hele Europa ser vi nå at våre verdier er under press, og da er det viktig å stå opp mot det, påpeker hun.

Dagbladet: Listhaug vil gi skolene Jesus-tvang