Nytt

Det er ventet over 50.000 demonstranter i gatene i Köln denne helgen når AfDs delegater samles for å vedta nytt partiprogram. Bildet viser politi i byen lørdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

En politimann er skadd i sammenstøt med demonstranter som har forsøkt å blokkere landsmøtet i det innvandringskritiske partiet AfD i Köln.

Flere tusen demonstranter forsøkte å hindre de 600 delegatene i å ta seg inn i hotellet der Alternativ for Tyskland (AfD) lørdag og søndag holder landsmøte. En polititjenestemann som eskorterte AfD-medlemmer ble skadd i ansiktet under tumultene som oppsto, og en demonstrant ble pågrepet.

Det er ventet over 50.000 demonstranter i gatene i Köln denne helgen når AfDs delegater fra hele landet er samlet for å vedta nytt partiprogram. Rundt 4000 politifolk er utplassert for å hindre sammenstøt.

Motstand mot euroen var AfDs hovedsak da partiet ble dannet i 2013, men innvandringskritikk er blitt stadig viktigere. Flyktningkrisen i 2015 fikk partiet til å stige kraftig på gallupen.

Oppslutningen steg i fjor til opp mot 15 prosent, og partiet gjorde det også sterkt i flere regionalvalg. Men de siste månedene har AfD falt igjen, og partiet ligger nå rundt 10 prosent.