Kunstbilde

Rembrandt Harmenzoon van Rijn (1606-1669)
Dyptrykk (etsning, koldnål og gravyr) på papir, 7,3 x 10,3 cm, British Museum, London.

Beretningen om å gi keiseren skatt finner vi i alle de tre synoptiske evangelier. Her etter Marcus 12, 13-17 (DNB 1930).

Og de sendte nogen av fariseerne og herodianerne til ham for å fange ham med ord. Og de kom og sa til ham: Mester! vi vet at du er sanndru og ikke bryr dig om nogen; for du gjør ikke forskjell på folk, men lærer Guds vei i sannhet: Er det tillatt å gi keiseren skatt, eller ikke? skal vi gi, eller skal vi ikke gi? Men da han så deres hykleri, sa han til dem: Hvorfor frister I mig? Kom hit med en penning og la mig få se den! De gav ham en. Og han sier til dem: Hvis billede og påskrift er dette? De sa til ham: Keiserens. Og Jesus sa til dem: Gi keiseren hvad keiserens er, og Gud hvad Guds er! Og de undret sig storlig over ham.

Les også

Les også