Sakset/Fra hofta

Bildet: Theodor S. Kittelsen: Dumme menn og troll til kjerringer.
 

Motivet er kjent fra både folkeeventyr og hos H. C. Andersen. Vi liker historier om den snobbete korrektheten der dumme menn lures til å gå nakne. I dag er de nakne alle disse som tror det er fint og i tråd med våre beste demokratiske tradisjoner å misjonere islam. Vi lo av de dumme mennene og keiseren som ikke hadde klær. I dag er de nakne menneskene mindre morsomme, for med blodpris skal dumskapen betales.

I NRKs Lørdagsrevyen ble det meldt om et terrorangrep i byen Azaz i Syria som krevde minst 43 menneskeliv. Amatøropptak viste bilder med utbrente biler, blodige og fortvilte mennesker, svart røyk, branner og et gatebilde i ruiner fra byen. Mens bildene rullet på skjermen stilte Sigurd Falkenberg Mikkelsen et par korte spørsmål.

-Er det verdens undergang vi er vitne til? Ragnarokk?

Mikkelsen svarte benektende, før han konstaterte at det bare er nok en dag i den syriske borgerkrigen. Det er bare det at fortvilte mennesker rammet av terror like gjerne kunne vært filmet i Pakistan, Irak eller Jemen. Denne syriske borgerkrigen har paralleller i hele den islamske verden, og den er også nådd Europa. Jihad er kommet med full tyngde til vårt eget kontinent. Listen over europeiske byer som rammes av terror og tallet på døde europeere og alle gråtende omkring øker for hvert år. Jødene har lengst erfaring med jihad og søndag ble Jerusalem rammet igjen. Å kjøre lastebil er gitt ny betydning etter Nice og Berlin, men i Israel er det kjørt lastebiler lenge før søndagens angrep.

I min by Trondheim er vi foreløpig forskånet fra blodsterror, men hverdagsterroren merkes – også her. Befolkningen er blitt mer på vakt. Tenåringsforeldre sitter oppe til 4-5 på morgenkvisten i helgene fordi man ikke stoler på taxi-sjåfører til å bringe ungdommene hjem. Man tar ingen sjanser lenger. Det har skjedd både knivoverfall og voldtekter i nabolaget. Vi er i noen saker blitt terrorisert til taushet. Det skjedde meg da jeg ikke turte å si ifra om en utenlandsk guttegjeng som truet etnisk norsk ungdom på en videregående skole der jeg selv hadde barn gående. I redsel for reprimande lovte vi vår ungdom å holde kjeft om det vi visste. Årets julehandel ble også ny. Det var den første der jeg kikket meg over skuldra mer enn én gang i det jeg entret ulike kjøpesentra i byen på jakt etter julegaver. Var det noe mistenkelig noe sted?

Både Den norske kirke, norsk rettsvesen og det politiske Norge legger til rette for islam og uttrykker ganske presist at å motarbeide islam ikke er forenelig hverken med prestetjeneste eller kulturpolitikk. Det muslimske brorskapet kunne ikke gjort det bedre.

Nylig ble Merete Hodne fradømt retten til å mene hva enhver oppegående person har forstått; at hijab er et politisk plagg. Neste gang en frisør blir utsatt for et angrep fra hverdags-islamistene, bør frisøren passe på å ha mannlige kunder i salongen til oppsatt time, eller enda bedre – en mannlig frisør. Om den hijab-kledte da ikke ønsker behandling, må hun betale for timen som ikke ble benyttet. Folk flest må lære seg å bekjempe hverdags-islam på egen måte. Det er ingen hjelp å få fra myndighetene. Ikke ennå i alle fall.

Biskopene er blitt en skrøpelig forsamling. Biskopenes åndelige veiledning er ikke bare fraværende, det de sier er direkte villedende. Hva betyr det egentlig at bispen i Nidaros, Tor Singsås sier at at en prest ikke kan være imot islam? Biskopen mener prester ikke kan delta i grupper på Facebook som vil stanse islamisering i Norge. Det skal være fritt frem. Nidaros-bispen misjonerer islam. Han driver dawah bokstavelig talt fra Nidaros bispestol, og han skisserer ingen grenser for hvor islamiseringen må stoppe. Biskopen er lagt ut på en reise som kan ende et sted i Syria, Irak eller Jemen.

Trondhjems ordfører Rita Ottervik (Ap) er lagt ut på samme reisen. Hun misjonerer også for islam. I romjula ble det kjent at lederen i byens kulturkomite var medlem i Stopp Islamiseringen av Norges (SIAN) Facebook-gruppe. (Adresseavisen, 29.12.)

-Hvis komiteens leder. Pesjonistpartiets Svein Otto Nilsen, ikke allerede er utmeldt av Sian-gruppen på Facebook, bør han sørge for å gjøre det så fort som mulig, sier hun.

Hun legger til at det er lov å begå feil, og at det er rom for tilgivelse hvis det ryddes opp.

Det er altså rom for tilgivelse om man bøyer nakken og bifaller islamiseringen av Norge. Ikke overraskende, var det en SV-er (Ottar Michelsen) som først oppdaget Svein Otto Nilsens feiltrinn. Visen endte som den pleier å gjøre når noen ikke underkaster seg islamiseringen. Både presten og lokalpolitikeren innså hvor feil de tok og de marsjerer nå i takt med biskop og ordfører på veg til Midtøsten.

Er det verdens undergang vi er vitne til? Ragnarokk?

Vi er vitne til hverdags-islam. Før eller senere ender den i jihad, og jihad er i all sin grufullhet et ragnarokk. I Europas storbyer har vi sett ragnarokk. I Trondheim er det foreløpig ikke ragnarokk. Her er det foreløpig snakk om hverdags-islam som Dumme menn og troll til kjerringer nekter å forstå.