Minst en person er såret etter skyting sentralt i Göteborg søndag kveld. En bil på stedet skal ha eksplodert og er nå helt utbrent. Et større område i Vasastan er sperret av.

Et vitne oppgir å ha sett flere maskerte menn avløse skudd.

– Jag såg tre eller fyra maskerade män som hoppade ur en bil. De avlossade flera skott mot en person, uppger ett vittne för GT.

– En person har skadats och är på sjukhus. Vi har inlett en förundersökning om mordförsök, säger Robert Edh, gruppledare vid polisen.

Alarmen kom rundt 18.30, og politiet rykket ut med store styrker inklusive helikopter. Det ble rapportert om kraftig røykutvikling i forbindelse med bilbrannen. Det er usikkert hva som førte til eksplosjonen vitner rapporterte om.

– Jag kan inte bekräfta det, det kan vara att vittnen upplever en explosion när branden startat. Det kan vara brandgaser, spolarvätska eller en bensindriven bil, då kan det smälla på det sättet, säger Hans Lippens ved politiet i region Väst.

Et vitne oppgir å ha sett en av de maskerte mennene kaste en molotovcocktail inn i bilen. Han så flere av gjerningsmennene hoppe inn i en bil som akselererte kraftig og forsvant fra stedet. En annen skal ha stukket av til fots.

Det er ikke første gang det skytes i dette området. I mai ble en mann alvorlig skadd etter å ha blitt truffet av flere skudd, midt på dagen foran et stort antall vitner. Kulene traff flere biler i nærheten. En av bileierne sa at han ikke hadde overlevd om han hadde sittet i bilen sin. Ingen er siktet for den skytingen.

vasastaden-goteborg

Maskerade män öppnade eld

Bilbrand och skottlossning i centrala Göteborg