Nytt

En fengselsbetjent ble overfalt med kniv av muslimske innsatte sist søndag. Det er ikke et isolert tilfelle.

I fengselet i Osny, i et eget område spesielt for innsatte som skal av-radikaliseres ble to fengselsbetjenter angrepet. Den ene fikk et knivblad på 25 cm rett gjennom halsen og unngikk også såvidt en punktert lunge med et par millimeter. Den andre fengselsbetjenten ble stukket i armen. Begge greide å flykte.

Etterforskningen av angrepet avdekket at idéen var å lage en henrettelse slik IS vanligvis praktiserer dem. Planen hadde vært en blodig henrettelse hvor fengselsbetjenten skulle ha løftet hendene for å be.

En mobiltelefon ble til slutt funnet i den dedikerte av-radikaliseringsenheten og aktor i Paris har åpnet etterforskning for terrorisme.

XVM1b10adb0-7384-11e6-8ea9-35096576febc

Farlig jobb, særlig i av-radikaliseringsenheten.

Det har vært advart om forholdene i spesialavdelingene for islamister, så sent som i juli. Ifølge en rapport fra juni er det også blitt vanskelig å rekruttere fengselsbetjenter til disse enhetene. Disse jihad-innsatte oppfører seg ikke som andre innsatte; de fortsetter sin jihad på innsiden av fengselet.

Leder av fengselsbetjentforeningen sier at «fengslene sitter på en kruttønne».

Le Figaro