Brekke foss Oslo
Motivet er så avsondret fra sine omgivelser at fossen kunne vært hvor som helst i landet. De sprudlende friske vannmassene befinner seg imidlertid midt i Norges hovedstad. Det var derfor bildet ble tatt, i forundring over at en slik opplevelse er mulig i en storby. Brekke foss er bare en av mange fosser i Akerselva. Elva har hatt, og har, en enorm betydning for Oslo, og den har vært til inspirasjon for kunstnere og forfattere. Da Wilhelm Dybwad skrev Akerselva, du gamle og grå i 1906, var elva en industriell ressurs, men samtidig i dårlig miljømessig forfatning. Nå har den mistet sin industrielle betydning, den er renset og har fått parkmessige løft. Det er deilig å kunne legge storbyens støy bak seg, i hvertfall langs deler av elveløpet, og vandre langs elvebredden. Tanken går også til andre norske byer som er velsignet med fossefall.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629