Kunstbilde

Brekke foss Oslo
Motivet er så avsondret fra sine omgivelser at fossen kunne vært hvor som helst i landet. De sprudlende friske vannmassene befinner seg imidlertid midt i Norges hovedstad. Det var derfor bildet ble tatt, i forundring over at en slik opplevelse er mulig i en storby. Brekke foss er bare en av mange fosser i Akerselva. Elva har hatt, og har, en enorm betydning for Oslo, og den har vært til inspirasjon for kunstnere og forfattere. Da Wilhelm Dybwad skrev Akerselva, du gamle og grå i 1906, var elva en industriell ressurs, men samtidig i dårlig miljømessig forfatning. Nå har den mistet sin industrielle betydning, den er renset og har fått parkmessige løft. Det er deilig å kunne legge storbyens støy bak seg, i hvertfall langs deler av elveløpet, og vandre langs elvebredden. Tanken går også til andre norske byer som er velsignet med fossefall.