Kvinnekampen har i løpet av min levetid tatt steget fra retten til å ligge øverst til retten til å få gå i shorts. I Toulon i Frankrike ble det arrangert en shortsdemonstrasjon etter at en jente ble verbalt angrepet av fem andre jenter for å ha vært iført dette forføreriske og løsslupne plagget. Hendelsen fant sted på en buss og de fem jentene skrek fornærmelser mens de spyttet på henne. Ingen av de andre passasjerene på bussen tok den shortskledte i forsvar.

Da attenåringen spurte om forskjellen mellom hennes antrekk og menn som går uten skjorte fikk hun svar: Fordi du er kvinne. Du må bli respektert, din skitne tispe.

shorts

Den hetsede jenta som ikke fikk gå kledd som hun ville – i Frankrike.

 

shorts1

Hundrevis av kvinner demonstrerte i shorts i Toulon.

Etter at Maude Vallet la ut sin triste selfie med shorts på Facebook, fikk hun stor støtte. Innlegget er delt over 50.000 ganger. Dette resulterte i en støttedemonstrasjon i shorts i Toulose. «Tousenshort» – alle i shorts.
Le Figaro   20minutes Var-Matin

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂