8. mars ble David Fremds (55) siste dag. Brutalt knivstukket av barneskolelæreren Carlos Omar Peralta (35), også kjent som Abdullah Omar, en konvertitt til islam.

Forbrytelsen fant sted i den lille grensebyen Paysandu, i Uruguay, rett over grensa fra Argentina.

Fremd ble myrdet rett utenfor butikklokalet sitt, brutalt knivstukket framfor sønnene sine. En av sønnene ble også såret i angrepet.

For en nordmann langt unna idylliske småbyer på landsbygda i Uruguay, høres dette litt irrelevant ut; vi har da nok av knivstikkinger i vårt eget nabolag?

Her er historien bak historien.

david.fremd.jew.killed.uruguay

David Fremd var en sekulær jødisk handelsmann – svært aktiv i det uruguayanske jødiske samfunnet, som drev sin butikk i fred og ro i det like fredelige og rolige Uruguay, der det jødiske samfunnet (la colectividad) har levd i sameksistens med resten av storsamfunnet. Uruguay er i hovedsak et katolsk land, men som alle andre søramerikanske land tuftet på immigrasjon fra hele verden, har også andre religioner funnet sin plass der. Inkludert Islam. Tradisjonelt stammer de muslimske uruguayanerne fra Syria og Libanon, og har i hovedsak vært like fredselskende og integrerte som alle andre uruguayanere. I de siste årene har det vært en økende immigrasjon fra islamske land, og som nissen på lasset, har også jihadisme og islamsk ekstremisme fulgt med. Terrororganisasjoner som Hizballah og andre løpegutter for iranerne har fått etablere seg i Hugo Chavez’s sosialistiske paradis i tillegg til å ha fått fripass hos onkel Fidel på Cuba. I tillegg har ikke en uvesentlig gruppe med jihadistiske terrorister søkt tilflukt i den paraguayanske terrorhovedstaden Ciudad del Este. Fra disse og andre islamistiske kilder har hatbudskapet fått tyte uhindret ut, (vestlige verdier er haram, og jøder og annet søppel skal myrdes), med tragiske konsekvenser.

I Uruguay er bestialske knivmord en sjeldenhet. Enda mer sjeldent er det at en muslim bruker kniven til å myrde en sekulær jøde. Det er med andre ord stor oppstandelse i landet. President Tabare Vazquez har fordømt mordet i sterke ordelag i et kondolansebrev til Comite Central Israelita del Uruguay, mens jødiske organisasjoner og menigheter i Argentina, med bitre minner, forsterker sikkerhetstiltak og vakthold ved alle jødiske institusjoner i landet.

Kommentatorer i uruguayansk presse har snudd hver stein for å finne ut hvem Carlos Omar Peralta, eller som han liker å kalle seg, Abdullah Omar er.

david.fremd.killer

I utgangspunktet omtales han som en harmløs tulling (loco lindo), men med sterke anti-israelske synspunkter. I sitt læreryrke har han gått fra nederlag til nederlag, etter å ha fått sparken på grunn av å ha tuklet med barna, og forfalsket fakturaer, eller ikke oppfylt kontraktfestede arbeidsoppgaver. Facebook-profilen viser en mann med problemer med selvtillit og som identifiserer seg sterkt med palestinerne, og har for øvrig klart pro-arabiske sympatier.

Etter udåden rømte morderen fra åstedet, men ble snart pågrepet av politiet. Av det som fremkommer i pressen, skal Abdullah Omar ha erklært at han ikke husker noen verdens ting fra angrepet men at han hengir seg til Allah.

Alle kommentatorene har tatt opp at selv i lille fredelige Uruguay har den islamistiske volden gjort sitt inntog og at dette er en import av den palestinske knivintifadaen som rir det israelske samfunnet som en mare. Så langt ser det ikke ut til at det øvrige samfunnet i Uruguay er særlig begeistret for denne nye importen og det har vært oppløftende å følge med på debatten dette fryktelige mordet har ført til i Uruguay; ingen såkalte forståsegpåere har forsøkt å koble dette feige mordet til Israel. Her har man bare konstatert fakta, at en bygdetulling som får sparken fra jobb etter jobb, og som er godt kjent som en antisemitt har konvertert til Islam og begått et grufullt mord på åpen gate, tydeligvis inspirert av palestinske terrorister. Som en annen kommentator sa det; Omar Abdullah tok steget fra en harmløs tulling til en farlig galning.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂