Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen holdt tale i Oslo Militære Samfund mandag kveld.

– Deler av Forsvaret er underbemannet eller ikke bemannet i det hele tatt. Vi mangler ammunisjon og har ikke ekstra bemanning for de fleste våpensystemer, sa han. Totalt er driftsituasjonen forverret med en millard kroner i 2015.

Kanskje Bruun-Hanssen burde spørre UDI om litt ekstra penger? Han har sikkert lest avisene hvor det står at Staten betaler 5 millioner i døgnet for tomme asylmottaksplasser (150 millioner i måneden eller 1,8 milliarder i året). Det finnes tydeligvis midler på andre budsjetter!

Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen tok i mot Deputy Supreme Allied Commander Europe (DSACEUR) General Sir Adrian Bradshaw KCB OBE til et møte i sitt hovedkvarter på Akershus festning i Oslo / Norwegian Chief of Defence Admiral Haakon Bruun-Hanssen

Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen

Bruun-Hanssen advarer mot nedbygging av forsvaret.

En fremtidig økonomisk tildeling til Forsvaret som er lavere enn min anbefaling, medfører en de facto nedbygging av dagens forsvar, sa Bruun-Hanssen.

– Det betyr, varslet han, – at deler av forsvaret må kuttes ut, oppgaver det har i dag må fjernes, eller det må aksepteres en helt annen risiko rundt løsingen av Forsvarets oppgaver.

Aftenposten

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂