Nytt

Politiet gav ikke medierne hele sandheden, men der var lidt for mange vidner, så historien kom alligevel frem. Frede Nissen fra Vejle Politi fortæller, at folk med mellemøstlig baggrund reagerer ‘på en anden måde’ når de sorger, men understreger dog samtidig at at den anholdte ikke var i familie med afdøde, der beskrives som 8-årige Abdulaziz Hassan. Fra Vejle Amts Folkeblad – Selvom én blev anholdt, afviste politiet, at der var uro efter trafikdrab.

«Politiet var massivt til stede på Kirkebakken sidste fredag, efter at en otteårig dreng mistede livet, da han blev kørt over af en bus.

Fra flere sider har Vejle Amts Folkeblad modtaget henvendelser fra vidner, der oplevede en meget ubehagelig stemning på stedet. Ikke kun fordi et barn havde mistet livet, men også fordi flere personer angiveligt var meget aggressive og opførte sig truende på stedet.

– Jeg kan bekræfte, at en person blev anholdt efter ordensbekendtgørelsen. Det skete af hensyn til de pårørende, fortæller Frede Nissen og uddyber, at personen ikke selv var i familie med den afdøde dreng, men alligevel var meget ophidset.

– Han opførte sig voldsomt: råbte, skreg og slog ud med arme og ben, fortæller Frede Nissen og tilføjer, at flere af de pårørende til den trafikdræbte otte-årige også opførte sig uroligt, man at det var på grund af sorg.»

Mere.

«Det er vigtigt at sige, at er er kulturelle forskelle på sorg, som man ikke nødvendigvis skal opfatte negativt. ‘De’ reagerer, anderledes i sorg, end vi gør, og det kom langt hen ad vejen til udtryk her. Vi har måske oplevet det ubehageligt og udadreagerende, men det er en del af deres måde at håndtere sorg på. … Vi skal måske klædes bedre på til at tackle situationer, når ikke-kristne bearbejder sorg.» (ambulancechef Lars Thykjær til Vejle Amts Folkeblad, 16. januar 2016, s. 2)

 

document.dk