Nytt

Lederen av Paris’ største moské, Dalil Boubakeur, sier han vil bli kvitt islamsk ekstremisme. Han går offentlig ut og støtter flyangrep mot IS og stengning av radikale moskéer i Frankrike hvis det kan bidra til å skape fred i landet. Hans kommentarer kommer etter at Frankrike har utført bombeaksjoner mot Raqqa i Syria. Han sier han støtter den franske regjeringen: «vi er i krig, dette er en krig og et av midlene mot krig – er krig. Det er ikke vanskelig å forstå.»  Boubakeur ber alle muslimske miljøer om å melde de radikaliserte islamistene til politiet.

«‘Liberte egalite fraternite’ is the motto of all Frenchmen,» he told a press conference held after a nationwide minute of silence. «France is also our country.»

The Mufti, a physician, said he supported the government in its fight against extremists. Asked about plans to shut down mosques harbouring radicals he said that any measure that could yield results was welcome. «If these acts are efficient they are good acts,» he said.

For de med god hukommelse og internettforbindelse må det legges til at Boubakeur i 1989 mente at Khomeinis dødsdom mot Salman Rushdie var rettferdig. Han vitnet også mot den dagsaktuelle forfatteren Michel Houllebecq i 2002 og saksøkte Charlie Hebdo i 2006. Dalil Boubakeur sa så sent som i april i år at han ønsket å doble antall moskeer i Frankrike i løpet av de to neste årene. Han har også foreslått å gjøre om ubrukte kirker til moskéeer.

Så vi tar den flyangrep-støtten med en klype salt. Boubakeur er en strateg og vil nok helst at islamiseringen av Frankrike skal gå sin gang i det stille. Terrorisme gjør problemet synlig og da er man lur nok til å ta avstand for å dempe gemyttene.

 

dalil-boubakeur-paris-attacks

Dalil Boubakeur – lederen av stormoskéen i Paris.

International Business Times