Det spiller ingen rolle om angrep på jøder kan dokumenteres. Palestinerne tror det de vil. De gjør morderne om til uskyldige ofre og føler seg berettiget til å hevne dem.

Ønsketenkningen og skjønnmalingen kommer fra øverste hold. President Mahmoud Abbas ga et eksempel da han beskyldte Israel for å ha skutt ned en 13-åring med kaldt blod.

When Palestinian Authority President Mahmoud Abbas accused Israel of executing 13-year-old Ahmad Manasrah “in cold blood” during a televised speech on Wednesday evening, the gasp at the Israeli Prime Minister’s Office in Jerusalem was almost audible.

Gutten lå i sykesengen på Hadassah-hospitalet. Det samme gjorde Shorouq Dwayyat.

shorouq.Dwayyat

Among Palestinians, it is widely asserted that Shorouq Dwayyat, 18, was shot in Jerusalem’s Old City on October 7 not after stabbing a Jewish man, but rather after a “settler” attacked her, trying to forcibly remove her veil. In reality, Dawayyat had stabbed the man, whose name was not released to the media, injuring him moderately. He fired at her with his personal handgun, leaving her in serious condition. Both Dwayyat and her victim were taken to Hadassah Ein Karem Hospital. She had earlier posted a Facebook status proclaiming her intention to become a martyr

Denne manglende realitetessansen er ytterst bekymringsfull for Israel. Det betyr at dialog ikke er mulig. Et minimum er at man respekterer fakta. Men her spiller det ingen rolle hva mediene eller politiet kan dokumentere. Det preller av som vann på gåsa.

Den ene fantasihistorien etter den andre utløser nye hevnaksjoner.

Bahaa Allyan, the terrorist who opened fire on passengers aboard bus 78 in Jerusalem Tuesday, claimed he was trying to defend the reputation of Israa Ja’abees on Facebook from accusations by Israeli media that she had been en route to carry out a terror attack in Jerusalem. In fact, Ja’abees was badly injured when she detonated gas canisters in her car after being pulled over by a policemen. The policeman was lightly injured by the blast.

http://www.timesofisrael.com/in-new-terror-war-palestinians-deny-even-best-documented-attacks-on-jews/

 

Aftenpostens take på denne vinkelen:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Slik-ble-en-13-aring-midtpunkt-i-Israel-Palestina-konflikten-8205163.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂