Nytt

Skoleskyteren i Oregon, som tok livet av minst 10 mennesker før han selv ble skutt og drept av politiet, i et angrep hvor han etter sigende henrettet kristne, og skjøt øvrige i beina, er identifisert som Chris Harper Mercer (26).

profilen sin på datingsiden Spiritual Passions oppgir han en rekke opplysninger om seg selv, skriver nettstedet Heavy.com.

Det fremgår at han er av «mixet race», og «ikke er religiøs, men spirituell». At han ikke er religiøs skriver han to ganger like etter hverandre, som for å understreke, og han er på nettsiden også tilknyttet gruppen: «Doesn’t like organized religion».

Det dreier seg slettes ikke om en som avviser troen på det overnaturlige.

Han oppgir interesse for det okkulte, magi og meditasjon. På datingsiden ser han dessuten etter følgende religiøse synspunkter hos en eventuell romantisk partner: «Hedensk», «Wicca», eller «ikke religiøs, men spirituell». (Wicca er for sikkerhetens skyld en heksereligion.)

I hvilken utstrekning den slags type irrasjonelle forestillinger ledet ham inn på den forferdelige kursen han til slutt tok, kan en foreløpig bare spekulere i.

Høyrevridd og ensom

Politisk har han oppgitt seg selv som «conservative, republican».

På sin blogg på nedlastningssiden kickasstorrents.com, hvor han tre dager før angrepet lastet opp en dokumentar om skolemassakren i Sandy Hook, skriver han at han er imot «black lives matter»-protestene.

Han skriver også entusiatisk om Vester Flanagan, mannen som drepte to TV-reportere på direkten i Virginia i august.

I akkurat dette blogginnlegget gis det uttrykk for en fascinasjon for hvordan en mann som Flanagan – som visstnok slo tilbake mot et samfunn som hadde sviktet ham – plutselig oppnådde en herostratisk berømmelse med sine drap.

People like him have nothing left to live for, and the only thing left to do is lash out at a society that has abandoned them.

His family described him as alone, no partner/lover. A victim not only of his own perception but also of our social media soaked enviroment. He posted the footage on facebook and twitter as well tweeting while he was running from the cops because he wanted the world to see his actions, much like many others post menial and trivial details of their life online and expect us to see it. Only his was at least a bit more interesting.

On an interesting note, I have noticed that so many people like him are all alone and unknown, yet when they spill a little blood, the whole world knows who they are. A man who was known by no one, is now known by everyone. His face splashed across every screen, his name across the lips of every person on the planet, all in the course of one day. Seems the more people you kill, the more your’re in the limelight.

Av øvrige opplysninger som muligens kan være av interesse, bodde Mercer fremdeles hjemme hos sine foreldre, beskrev seg selv som sjenert, hadde aldri hatt en kjæreste, og hevdet at han verken drev med alkohol eller narkotika.

Mye tyder på en bitter og ensom person, dypt dysset inn i sin egen, lille bisarre verden.