I forrige uke fikk Saudi-Arabia tildelt rollen som leder for et av de viktigste panelene i FNs menneskeråd. En dårlig vits om det ikke var sant. Saudi-Arabia som henretter folk daglig etter sharialovene og pisker offentlig skal ivareta menneskenes rettigheter på jorden. Dette er vel som å sette Jack the Ripper som bestyrer for et krisesenter for kvinner?

Saudi-Arabia har til og med vært frekke nok til å kritisere Norge over menneskerettigheter. Dette besto i at Norge tillater religionskritikk og Muhammed-kritikk. Det var også bekymringsfullt at det i Norge er en økende tendens til vold i hjemmet, kriminalitet og voldtekter samt en tiltagende økning i forskjeller på fattige og rike. De avsluttet med at det også var hatkriminalitet mot muslimer.

The gulf state called for all criticism of religion and of prophet Mohammed to be made illegal  in Norway. It also expressed concern at “increasing cases of domestic violence, rape crimes and inequality in riches” and noted a continuation of hate crimes against Muslims in the country.

Makan! Den økende kriminaliteten, overfallsvoldtektene og økende klasseforskjeller kunne lett vært unngått ved nettopp å bremse innvandringen fra land med befolkninger som deler Saudi-Arabias kvinnesyn og generell mangel på likestilling og utdannelse.  Innvandrerkvinner er dobbelt så ofte utsatt for vold i hjemmet skrev VG allerede i 2003. Og nei, det er ikke bare innvandrerkvinner som er gift med norske menn det er snakk om. Vi leser rettssaker fra Oslo Tingrett så den avsporingen er vi ferdige med.

Saudi-Arabia er ikke landet som de svakeste vil søke seg til. De er ikke velkomne. Det er bare få uker siden vi gjorde oppmerksomme på den tomme teltleiren med 100.000 telt som står tom hele året med unntak av de få dagene hvor pilgrimene inntar Mekka. Tre millioner personer er kapasiteten. Tre millioner! Og hvor mange syriske flyktninger tar Saudi-Arabia imot? Null. Nada. Ingen. Hvis man skal lede paneler i FNs menneskeråd så er det tydeligvis ikke noe krav at man selv går foran som et godt eksempel. Hvor mye betalte Saudi-Arabia for utnevnelsen? Noens lommer har blitt smurt med oljepenger.

Vi har også notert oss at Saudi-Arabia har tilbudt seg å bygge 200 nye moskéer til alle de nyankomne muslimske migrantene i Tyskland. Moskéer er selvsagt viktigere enn tak over hodet. Mange migranter idag bor i teltleire i Tyskland, men moskéene kommer først. Islam er viktigst, Saudi-Arabia bryr seg ikke en døyt om syrere.

Dette gjesteinnlegget av Yasmin Alibhai-Brown ble publisert i The Independent – en britisk avis som ligger svært langt til venstre:

Even more seriously, the pernicious Saudi influence is spreading fast and freely. King Salman has offered to build 200 mosques in Germany for recently arrived refugees, many of whom are Muslims. He offered no money for resettlement or basic needs, but Wahhabi mosques, the Trojan horses of the secret Saudi crusade. Several Islamic schools are also sites of Wahhabism, now a global brand. It makes hearts and minds small and suspicious, turns Muslim against Muslim, and undermines modernists.

Saudi-arabia

Utnevnelsen av Saudi-Arabia fikk støtte fra USA som ønsker det velkomment. Kong Salman møtte Obama tidligere denne måneden.

Se hele intervjuet med talsperson Mark D. Toner fra Det hvite hus den 22. september. Her er et utdrag:

QUESTION: Change topic? Saudi Arabia.

MR TONER: Saudi Arabia.

QUESTION: Yesterday, Saudi Arabia was named to head the Human Rights Council, and today I think they announced they are about to behead a 21-year-old Shia activist named Muhammed al-Nimr. Are you aware of that?

MR TONER: I’m not aware of the trial that you – or the verdict – death sentence.

QUESTION: Well, apparently, he was arrested when was 17-years-old and kept in juvenile detention, then moved on. And now, he’s been scheduled to be executed.

MR TONER: Right. I mean, we’ve talked about our concerns about some of the capital punishment cases in Saudi Arabia in our Human Rights Report, but I don’t have any more to add to it.

QUESTION: So you —

QUESTION: Well, how about a reaction to them heading the council?

MR TONER: Again, I don’t have any comment, don’t have any reaction to it. I mean, frankly, it’s – we would welcome it. We’re close allies. If we —

QUESTION: Do you think that they’re an appropriate choice given – I mean, how many pages is – does Saudi Arabia get in the Human Rights Report annually?

MR TONER: I can’t give that off the top of my head, Matt.

1280px-Mina_Overview

Saudi-Arabia burde fylle egne telt først.

saudi-arabia-executes-crucifies-five-yemeni-men

Menneskerettigheter slik de ser ut i Saudi-Arabia. De henrettede henges opp i kraner til skrekk og advarsel.

Ifølge BBC henger Saudi-Arabia opp de avdøde i kraner når sakene de er dømt for er spesielt grove.

I mars i 2013 henrettet Saudi-Arabia syv menn til tross for en appell fra FNs menneskerettighetsgranskningsgruppe. Nå skal altså landet selv lede en gruppe i FNs menneskeråd. Vi antar at det blir færre appeller fra granskningsgruppen.

CPbvxREWsAArDWR

Nei, vi har ikke glemt hvordan Saudi-Arabia behandler folk. Det har ikke Raif Badawi eller hans familie heller.

I de fjorten årene etter 9/11-terroren har saudierne blitt mer aggressive, mer bestemt på å vinne kulturkrigen (religionskrigen?). De fleste av terroristene fra 9/11 var saudiere. Saudi-Arabia finansierer islamistorganisasjoner og kampanjer, de fremmer en lære som underkuer kvinner og barn mens de fordømmer liberale verdier og demokrati.

Og hva gjør Vesten? De kongelige familiene såvel som politikere og mange institusjoner kan ikke få nok av landets ledere og deres penger. De mottas varmt overalt. Hvem sa du ikke kunne kjøpe deg venner?

International Business Times  The Independent