NRK Dagsrevyen har vært i Göteborg for å dekke skyteepisoden som fant sted i bydelen Hisingen. Der ble de bokstavelig talt jaget bort fra et område de ønsket å filme i. På gebrokkent svensk får NRK-teamet beskjed om at politiet ikke bestemmer der. De har å komme seg unna. Reporteren forteller senere at det ikke er uvanlig med skyting i Göteborg. En skyteepisode i uka er normalt.

NRK kunne med letthet laget en reportasje om hvor omfattende volden er i Göteborg, og i Sveriges to andre store byer, Malmö og Stockholm. Aftonbladet har laget en oversikt over hendelser i Göteborg de siste par årene. Det bør skremme de fleste. Både NRK og Aftonbladet prater om gjengkriminalitet. Hvem som leder gjengene, og hvem som i hovedsak er medlemmer er ikke like interessant. I likhet med at jihadister ikke har noe med islam og gjøre, så har helt sikkert ikke innvandrergjenger noe med innvandring å gjøre.

Tolv människor har skjutits till döds.
Minst 67 personer har skadats.
Det visar Aftonbladets kartläggning av 110 skottlossningar i Göteborg sedan 2013.

—-

Totalt har minst 110 skottlossningar inträffat i Göteborg sedan den 1 januari 2013. Merparten av skottlossningarna var gängrelaterade.
I samband med de kartlagda skottlossningarna har tolv människor dött. Mellan 67 och 72 personer har skadats. Antalet skadade är osäkert, eftersom antalet skadade i skottlossningen på Vårväderstorget den 18 mars uppges vara mellan 10 och 15.

Det er et faktum at Sverige begynner å ligne Midtøsten. Ikke bare på grunn av volden, men også av måten ting feires på. Gjengene skyter opp i luften for å markere glede.

Kan Sverige repareres?

Skjutningar som inte är orsakade av konflikter:
•Vådaskjutningar – man skjuter av misstag
•Övningsskjutningar – man övar
•Glädjeskjutningar – man avlossar skott rakt upp i luften

http://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20495048.ab