Pakistaneren Abid Naseer er den første som er stilt for retten på grunnlag av materialet som amerikanerne fant i Osama bin Ladens hus i Abottabad i mai 2011.

Naseer ble onsdag funnet skyldig i planleggingen av et omfattende angrep på et kjøpesenter i Manchester som ville resultert i mange siviles død. Det var tre terrorceller og Naseer ledet en av dem. De planla også angrep på undergrunnen i New York og Jyllands-Posten.

Osama bin Laden skal ha vært personlig underrettet om planene mot Jyllands-Posten.

Naseer var sin egen forsvarer. Han forsøkte å fremstille samtalene som om det gjaldt mulighetene for å finne en kone.

abid.naseer2

 

Den forklaring afviste anklagemyndighedens første og måske vigtigste vidne Najibullah Zazi dog. Han erklærede sig skyldig i at have deltaget i terrorplanerne mod at få nedsat sin straf. Zazi forklarede under retssagen, hvordan de involverede fik besked på at bruge kodeord, eksempelvis om bryllupper, fra den samme al-Qaeda-kontakt, som Naseer havde, når de korresponderede om planerne.

Rekkevidden til terroristene er verdt å merke seg: Fra Manchester til New York og Danmark.

 

http://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE7512300/Pakistaner-kendt-skyldig-i-terrorplaner-mod-JP/

 

http://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-31692375