Nytt

Husker du historien om Channel 4 journalisten Cathy Newman som ble kastet ut av moskéen på deres «åpne dag»? Hun hadde gått i feil moské og valgte en som ikke var «åpen». Vi skrev om saken her under tittelen: «Besøk min moské – nei, nei, ikke den!

cathy_3183917b

 

Den moskévennlige avisen Huffington Post har fått tak i (fått tilsendt?) en overvåkningsfilm som viser at Cathy gikk ut av moskéen på egen hånd.

Moskéen, som først beklaget hendelsen, har nå skiftet mening og  sier at Cathy Newmans versjon av historien ikke er korrekt.

Cathy, som sikkert ikke vil ha noe mer bråk med nærmoskéen sin, har gått ut på Twitter og beklaget (og beklaget) og sagt at hun også tar en Twitterpause. «Twitterpause» hjelper også når man vil stoppe meldinger som kommer inn.

Cathy

Huffington Post skriver:

The CCTV clips show the journalist entering the mosque and beginning to take off her shoes while having a very brief conversation with a congregant in the lobby. The man gestures several times to the left, pointing her in a specific direction. She puts her shoe back on, and leaves alone, walking through the courtyard. The entire encounter lasts just seconds.

o-CATHY-NEWMAN-570

Det sto tre menn inne i moskéen mens Cathy tok på seg skoene.

Moskéen sier nå at mannen som snakket med Cathy Newman misforsto henne og forsøkte å henvise henne til kirken ved siden av. For Cathy var tydeligvis blind og uten førerhund og klarte selvfølgelig ikke å se at hun hadde ankommet en moské og ikke en kirke.

mosque

Typisk engelsk kirke?

Denne mannen var ikke medlem av moskéens ledelse og ingen blant ledelsen har hverken sett Cathy komme eller gå. De to andre som var tilstede var blinde og døve, og var helt sikkert  ikke medlem i noen moskéledelse de heller. 

Moskéens imam benytter sjansen til å skryte litt av hvor langt likestillingen har kommet: 

«We were the first mosque in the area to have a prayer section for women, both ladies and gentleman are welcome here and it wouldn’t be unusual at all to see a woman here,» he said.

Han har ønsket Cathy velkommen tilbake.

Redaktøren for Channel 4 har allerede besøkt moskéen og tilbudt en

“unreserved apology for the considerable distress caused by recent events”.

«I have spoken to her at length and expressed my disappointment at her actions,» he said.

Cathy Newman har naturligvis lagt seg paddeflat etter en slik offentlig skjennepreken fra sjefen og sammen med redaktøren har hun forfattet et brev til imamen:

“After leaving your mosque, I hastily tweeted my interpretation of events. I accept my language was poorly chosen and has caused offence. This was never my intention and I would like to offer my sincere apologies.

“Channel 4 News has a particularly strong relationship with the Muslim community and we pride ourselves on representing your views with balance and accuracy – a responsibility we take very seriously.”

Newman said she wanted to express “my deepest regret at the events of the past week”.

She said she had set out to film a “positive news story about Visit My Mosque day – an initiative to be commended, particularly in these difficult times”.

She added she would “welcome the opportunity to visit your mosque once again to discuss how we can all work together more positively in the future”.

Gratulasjoner til Huffington Post for å ha oppklart misforståelsen slik at moskéen kunne trekke sin beklagelse og Cathy kunne bli offentlig ydmyket for å brukt ordet «ushered» når hun mente «there’s the door!».

Balansen er gjenopprettet og vi kan puste ut nå som vi kjenner vår plass og vet at Huffington Post passer på.

The Guardian