Nytt

Separatistene i Øst-Ukraina har skutt ned to nye fly, seks dager etter at de skjøt ned et malaysisk passasjerfly. Denne gang var det to ukrainske jagerfly.

Angrepene vitner om at opprørerne er like agressive og at drapene på 298 mennesker ikke affiserer dem.

Separatistene hevder at de ikke har kapasitet til å skyte ned fly over 2.500 meter, mens jagerflyene ble skutt ned i 5.200 meters høyde.

Separatistene viser samme stolthet over disse nedskytingene som de gjorde over nedskytingen av MH17, helt til de forsto at de hadde tatt feil.

Det vitner om at de ikke har lært noenting, og hva mer er: At Moskva heller ikke har trukket tilbake støtten. Den dagen Moska gjør det er ikke separatistene verdt to sure sild.

USA dempet tirsdag kritikken av Moskvas delaktighet. Den første tiden gikk USA langt i å antyde at alt pekte på at Moskva var direkte innblandet. Nå sier man at man ikke har noe avgjørende bevis. Kan det være fordi delaktighet vil måtte utløse krav om nye sanksjoner, og at EU ennå ikke har rukket å komme ajour med sanksjonene USA innførte før nedskytingen?

EUs politikk overfor Russland befinner seg i et uavklart limbo. Obama har ikke råd til å kunngjøre en ny «red line» som han ikke overholder.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10986516/Ukraine-pro-Russia-rebels-shoot-down-two-fighter-jets-days-after-MH17-disaster.html