En tidligere general under Gadaffi, Khalifa Hifter, forsøker å rydde opp i Libyas lovløse tilstander. Med makt. Fredag angrep hans styrker islamister i Benghazi. 70 ble drept. Søndag inntok de parlamentet i Tripoli og borte 20 parlamentarikere.

Hifters talsmann hevder det er folk som er på parti med islamist-militser og gir dem frie hender.

On Sunday, gunmen targeted the Islamist lawmakers and officials Hifter blames for allowing extremists to hold the country ransom, his spokesman Mohammed al-Hegazi told Libya’s al-Ahrar television station.

«This parliament is what supports these extremist Islamist entities,» al-Hegazi said. «The aim was to arrest these Islamist bodies who wear the cloak of politics.»

The fighting spread to the capital’s southern edge Sunday night and along the highway leading to the airport.

Regjeringen er avhengig av militsene og alt er et salig rot. Selv statsministeren ble bortført for en stund siden. En opprørsleder i Benghazi forsøkte å selge en hel tanklast olje på egen hånd, men ble stanset av amerikanske styrker.

I vakuumet etter Gaddafis fall oppsto en rekke lojaliteter: Folk gikk sammen ut fra stamme, geografisk tilhørighet, religiøs tilhørighet, men ikke på politiske premisser. Slikt gjør det umulig å styre et land.

 

Libya’s army and police rely heavily on the country’s myriad of militias, the heavily armed groups formed around ethnic identity, hometowns and religion that formed out of the rebel factions that toppled Gadhafi. Bringing them under control has been one of the greatest challenges for Libya’s successive interim governments, one they largely failed at as militias have seized oil terminals and even kidnapped a former prime minister seemingly at will.

En talsmann for general Hifter leste sent søndag kveld opp en erklæring på TV om at den sittende nasjonalforsamlingen var oppløst, og at Hifter hadde oppnevnt en ny på 60 medlemmer. Den sittende regjeringen ville fungere som et forretningsministerium.

Er kaoset blitt mindre eller større? Det høres ut som en forverring.

 

http://abcnews.go.com/International/wireStory/rogue-libyan-generals-troops-attack-parliament-23768466

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂