Tavle

Den spanske avisen El País skriver om språkstrid i Katalonia. Ved fem skoler har noen familier klaget over at all undervisningen var på katalansk, og ingen undervisning altså på spansk. Katalonias høyesterett har bestemt at skolene må gi minst 25 % av undervisningen på spansk. Domstolen har kommet til denne beslutningen etter at den katalanske regjeringen («generalitat») har nektet å etterkomme en tidligere beslutning hvor skolene pålegges å bruke noe spansk i de klasserommene hvor én elev krever det.

Dette er første gang en spansk domstol fastsetter et slikt prosenttall, og beslutningen er kontroversiell fordi kravet skal iverksettes om det så bare er én elev som krever å få bruke spansk. Antallet familier som krever undervisning på spansk er ganske lavt. Domstolen gir disse fem skolene en måneds frist for å iverksette beslutningen.