Opprørene i Storbritannia i august 2011 startet etter at politiet skjøt Mark Duggan. Idag konkluderte juryen med at politet var i sin rett. Den 29 år gamle seksbarnsfaren Mark Duggan var bevæpnet, men hadde ikke våpnet i hånden da han ble skutt. Han var kjent som gjengmedlem og narkotikalanger. Publikum ropte «mordere» i rettsalen.

article-2535905-1A7F371F00000578-404_306x475

 Mark Duggan

article-2535905-1A80022300000578-493_634x423

Stemningen utenfor rettslokalet var ikke god.

Parlamentsmedlem Diane Abbott stiller spørsmåltegn ved kjennelsen på Twitter. Hun er kjent for å se rasisme overalt og henger seg gjerne på.

Diane Abbott MP     ‏@HackneyAbbott

If the #duggan jury believe that he did not have a gun in his hand when he was shot, how can they find it was a lawful killing?

Dette blir allerede beskrevet som uansvarlig.

Nettavisen London24 befinner seg utenfor politistasjonen i Tottenham i London i tilfelle det bryter ut nye opprør. De kan følges direkte på Twitter.

Det er mange som uttrykker sin mening om saken under #Duggan. Kommentarer som denne: «The word «Britain» and «British» sends shivers down my spine» viser hvor fremmedgjorte enkelte føler seg.

BBC har et intervju med Ken Hinds som jobber som meglingsmann mellom gjengene i Nord-London.  Han sier at forholdet mellom de svarte og politiet ble forverret etter Mark Duggans død. Ken Hinds var tilstede ved Broadwater Farm opprøret i 1985 (politimannen Keith Blakelock ble stukket ned og drept da han forsøkte å forsvare brannmenn). Han tror det blir flere opprør på grunn av måten politiet behandler ungdommen på. Han sa at kjernen til problemet var «stop and search» som han sa var «simply racial profiling of black men aged between 15 and 40».

«I’ve been stopped more than 100 times in my life and it damages you». You feel like you’ve been picked on and violated. You feel sometimes like you’ve been sexually exploited, because they are feeling you up. I believe things have got worse since the riots. The police and courts threw everything at convicted people and giving them massive sentences, even if they took a bottle of water, but we still haven’t found out who killed Mark. The stuff that has come out of this inquest has been fascinating and damning against the police. Mark Duggan was no angel, but it looked like they made an example of him. It’s still us versus them and it’s not going to change until stop and search is abolished. It’s not fit for purpose.»

London24 melder fra plassen utenfor politistasjonen: Media presence not welcomed by all. Daily Mail reporter has just been punched in the face by a masked man.

Man får håpe at det blir en fredelig natt i London.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂