Nytt

En av Hizbollahs fremste ledere, Hassan al-Laqis, ble skutt ned utenfor sitt hjem av ukjente menn i Beirut tirsdag. Hizbollah var rask med å legge skylden på Israel, men regjeringen i Jerusalem benekter enhver befatning.

Trolig er det spillover fra krigen i Syria.

libanon.hizbollah.drept

Al-Laqis var ingen hvem-som-helst.

Hezbollah ceremoniously announced the death of Hassan al-Laqis and described him as one of the founding members of the group, suggesting he was a high-level commander close to the Shiite party’s leadership.

An official close to Hezbollah said al-Laqis held some of the group’s most sensitive portfolios and was close to the group’s leader, Sheikh Hassan Nasrallah.

..

A Lebanese security official and the official close to Hezbollah said assailants shot al-Laqis with a pistol equipped with a silencer at close range after he parked his car in the parking garage on the ground floor of the residential building where he lived in the Hadath neighborhood, some two miles (three kilometers) southwest of Beirut.

He was struck by five bullets in the head and neck, the Lebanese official said,

Det er bare to uker siden to selvmordsbombere detonerte seg selv utenfor den iranske ambassaden i Beirut. Minst 23 mennesker ble drept.