10838632-romania--circa-1994-stamp-printed-by-romania-shows-kid-goat-circa-1994

Som kjent åpner EU grensene for Romania og Bulgaria 1. januar. I Storbritannia bites det negler men ingen har hittil maktet å komme med en plan for å forhindre den forventede invasjonen av romfolk.

Faktisk har mange av dem allerede ankommet de britiske øyer. En undersøkelse viser at rundt 200.000 allerede er på plass og at antallet er raskt stigende. I den tidligere stålindustribyen Sheffield (fra filmen The Full Monty) har de nyankomne romfolkene skapt spenninger og de lokale beboerne har organisert seg i gatepatruljer som tilsvar til antisosial oppførsel fra innvandrerne.     

Tidligere innenriksminister David Blunkett advarer mot nye opprør.
 Mr Blunkett said locals were entitled to ‘grumble’ about the large influx of migrants from Roma communities, but they should not ‘stir up hate’. ‘I wouldn’t want other people to put up with things I wouldn’t put up with myself,’ he said. ‘This is nothing to do with criticising people about being racist. By all means grumble, but don’t stir up hate. If you set a fire alight, you came from Bradford, you saw it – nobody gained from that.’

Mr Blunkett said the ‘understandable tensions’ between locals and Roma were evidence of a ‘cry for help from very, many people’ who want the authorities to intervene and return their communities to ‘the semblance we had before’.

Han sier at regjeringen har stukket hodet i sanden når det gjelder det virkelige antallet av romfolk som nå bor i Storbritannia. I 2011 sa en offisiell rapport at ‘relatively few Roma citizens’ bodde i UK.

Igår skrev Daily Mail om en borgermester i Romania som sa at halve landsbyen vil flytte til Storbritannia i januar. Syvbarns-faren Remus Neda gikk enda lenger:  «Det eneste som blir igjen i landsbyen i januar, er geita.» 

Mass exodus: Remus Neda, far right, his son Simon, third left, who needs drugs for a heart condition and other family members from Berini, Romania 

Daily Mail

The Telegraph