Nytt

VG slår stort opp at det ikke er nok fengselsplasser i Norge, slik at både vinningskriminelle og illegale innvandrere settes på frifot. Politifolk er naturlig nok oppgitte over at de gjør bortkastet arbeid.

Dessverre er det ingen utsikter til snarlig løsning:

Politiet over store deler av landet skriker etter ledige varetektsceller. Bevillingene til politiet har økt betydelig de siste årene og det er planer å øke bemanningen med 2.700 årsverk de neste åtte årene.

Det er ikke vedtatt noen planer om å øke fengselskapasiteten på Østlandet. […]

I forbindelse med en planlagt modernisering av Ullersmo fengsel på Kløfta kan det bli hundre flere varetektsceller, men planene vil tidligst bli lagt frem for budsjettvurdering om et par år.

Vi er altså ikke bare uten forsvar, vi er ikke i stand til å bygge fengsler lenger heller. Behovet for ny offentlig bygningsmasse som følge av det man med en stadig større eufemisme kan kalle «befolkningsveksten», omfattet ikke bare nye klasserom.

Tør man foreslå en nødløsning?

Etter Sognsvann-områdets shakedown kan man trygt anta at det er blitt mindre attraktivt for hovedstadens studenter å bo på Kringsjå, som er rett i nærheten. Og jammen er det ikke noen studenter som ifølge NRK Østlandssendingen har fremleid hybler til vestafrikanske narkobander. Vi må vel regne med at vestafrikanerne er over alle haugene, så da kan kanskje de gamle narkolagrene bygges om til celler for vanlige dødelige vinningskriminelle? Det er jo bare å sette gitter for vinduene og skifte til en noe mer solid lås som kun kan åpnes fra yttersiden.