Nytt

I helgen ble jeg sittende å lese intervjuet med Ari Behn på vg.no.

Ari Behn føler at Norge er for lite. Hver stein er snudd. Det er også viktig å gi barna en multikulturell oppvekst, de skal jo bli kosmopolitter.

Som tidligere beboer i Groruddalen antar jeg at det er noen steiner Ari Behn ikke snudde før han tok med familien til London. Hvorfor dra til London når man for eksempel har Furuset, hvor den støyende E6 skjærer igjennom området og hvor Gran skole kun har 4 prosent norske elever.  Og forøvrig er julefeiring og flagging på 17.mai på vikende front. Der er både en stor moské og et eget muslimsenter. Rene idyllen, skulle man tro.

Furuset burde være førstevalget for norske kosmopolitter.

– Men jeg flytter ikke fordi jeg ønsker fred. Jeg flykter ikke. Jeg ville vekk. Men jeg drar, eller vi drar, fordi vi ønsker å utvide og åpne for nye ting. Det er slik jeg har bestemt meg for å tenke på det, sier Ari.

Nå ønsker han bare at familiens etablering i London skal gå så knirkefritt som mulig.

– Det er en tøff greie. Det å rive tre barn ut fra trygge, fine Lommedalen. Men jeg vil eksponere dem for verden. Gi dem en multikulturell oppvekst. Det er viktig å gi dem trygghet og mye kjærlighet. Og troen på det å møte andre mennesker og kulturer. De blir jo verdensborgere. Kosmopolitter, sier Ari.