Feature

Salafister og islamister drømmer om et nytt kalifat, og den arabiske våren har brakt dem et langt skritt videre. Utad snakker de om at at araberlandene skal bli et nytt USA, en union av forente stater. Men det er ikke arabiske stater, det er islamske stater. Da kommer hensikten tydeligere frem.

Den kommer enda tydeligere frem når journalisten spør en Brorskapsleder hva som skal være hovedstaden. Han tror det må være Kairo. Men nei, det er Jerusalem.

Da forstår man hva islamistenes fremmarsj betyr for Israel i fremtiden.

In this recent video, the Muslim Brotherhood’s Dr. Safwat Hegazy, a popular preacher, talks about how he yearns to see Arab nations become “like the United States”—for them to unify into the “United Arab States.”  While that may sound like an admirable (or at least neutral) goal, bear in mind what he is alluding to: the resurrection of a caliphate—which by nature exists to expand, including through jihad.

Moreover, Hegazy made clear that his interest in seeing the “United Arab States” has less to do with Arab solidarity (nationalism) and more to do with Islamic allegiance (religion).  As he gushed about how wonderful it would be for Arab nations to unite into one bloc, the secular and skeptical host interviewing him reluctantly agreed, “so long as the capital is Cairo,” that is, so long as Egypt’s integrity remains.  To this, Hegazy replied: “No, I say the capital is Jerusalem, Allah willing.”

 

http://www.raymondibrahim.com/from-the-arab-world/muslim-brotherhood-calls-for-a-united-arab-states-with-jerusalem-as-its-capital/