Nytt

Søndag ble en buss angrepet av steinkastende ungdommer utenfor Malmø. Det fortelles  at bussen ble tatt ut av trafikk  på grunn av en knust frontrute. Ser man på bildene i Sydsvenskan, så ser det ut som om bussen har kjørt gjennom en krigssone. Det er mer enn en frontrute som er knust på bussen. Politiet sendte ingen patrulje til åstedet.

– Bussarna kör som vanligt sedan 23.15 igen, sa Magnus Strandberg på Veolias presstjänst strax före midnatt.

Vid en sådan här händelse kontaktar Veolia alltid polisen som får leta efter stenkastarna. Men polisen tyckte att uppgifterna var för knapphändiga för att skicka ut en patrull.

– Jag har uppgifter om att ungdomar kastat sten på bussen och att en ruta gått sönder, men det är inte mycket att gå på så vi har inte skickat någon bil. Bussbolaget ska ringa in en anmälan imorgon, sa Peter Martin, vakthavande befäl på Skånepolisen, vid midnatt.

 

Sydsvenskan: Stenkastning ställde in buss