Hvis du lurer på hva en dirigent egentlig gjør, forteller Riccardo Muti det deg her. Anledningen er at han ble utnevnt til Musician of the Year 2010 av Musical America. Antakelig skyldes dette ikke bare hans mangeårige virke som mesterdirigent, men også det faktum at han har påtatt seg en av de mest krevende jobbene et menneske han ha – stillingen som sjef for Chicago Symphony Orchestra.

Første del av takketalen er morsom. Siste del er uendelig rørende.

Det tok noen år før jeg innså Mutis geni. Hans uttalte beundring for Toscanini må ta størstedelen av ansvaret for at jeg holdt meg unna ham. Men nå er jeg til gjengjeld blodfan, og det var hans Schubert som fikk meg til å se lyset.

Her hører vi andre sats av Schuberts tredje symfoni med La Scala-orkestret. Dette er klassisk Muti: klart, presist og elegant. Che bella.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂