Nyheten om angrepet på Kurt Westergaard i hans hjem viser hvor feilaktig holdningen til medier som unnlater å trykke Muhammed-tegningen er, skriver sjefjurist i Cepos, Jacob Mchangama i Berlingske Tidende:

Nyheden om angrebet på Kurt Westergaard, som politiet heldigvis fik afværget, udstiller på skræmmende aktuel vis, hvor fejlagtig den holdning både Berlingske Tidende og Politiken lagde for dagen efter de seneste terrortrusler mod Westergaard og JP er. Som bekendt var holdningen den, at «ansvarlighed» gjorde det påkrævet, at undlade at optrykke Westergaards Muhammedtegning igen. Men dagens begivenheder viser – hvis man skulle være i tvivl – at radikale islamister ikke tager bestik af sådanne udmeldinger og at det er nyttesløst at forvente at kunne tale fornuft med folk der er villige til at slå ihjel for en tegning. Derfor er den eneste konsekvens af «ansvarligheden» selvcensur og dermed succes for de der ønsker at religiøse dogmer skal være afgørende for, hvad der kan diskuteres, tegnes og kritiseres i Danmark. Lad mig derfor bringe Kurt Westergaards karikaturtegning her på bloggen som en sympatitilkendegivelse overfor en person der har måtte opgive sin frihed og risikerer sit liv på grund af en tegning.

Berlingske Tidende: Læren af terrortruslen: selvcensur eller mere «brænde til bålet»? II