Nytt

I går svirret det rykter blant iranske bloggere at Irans øverste leder, Ali Khamenei, hadde gått i koma, og dag skriver flere iranske bloggere at Khamenei er død.

De rygter er ikke blevet bekræftet fra det officielle Iran, og Iran-eksperter sår tvivl om rygternes værdi, da 70 årige Ali Khamenei generelt er en kernesund mand, som ikke lider af sygdomme.

Men de iranske bloggere skriver om fysiske tegn, der kan vidne om en dramatisk hændelse i Teheran. Flere af regeringsbygningerne har hængt sorte klæder udenfor, og det iranske tv´s medarbejdere er klædt i sort. Samtidig skriver bloggerne, at milits-soldater fra Basij-styrken er begyndt at strømme i gaderne for at holde ro og orden. Og endelig er oppositionen, der på det seneste har debatteret, hvem der kan afløse Khamenei, holdt op med at holde møder, ifølge de mange iranske bloggere.

Ali Khamenei er Irans øverste autoritet, og er defineret som Allahs stedfortræder på jorden i iransk lov. Han defineres også som ufejlbarlig og bliver kaldt en moderne personificering af imam Ali, som er shia-islams mest indflydelsesrige religiøse skikkelse. Ali Khamenei anses for at være den nuværende præsident, Mahmoud Ahmedinejads, største støtte.

Kristeligt Dagblad: Iranske bloggere: Khamenei er død