Nytt

Regjeringspartiet De konservative vil forby personer i Danmark å bære muslimske klesdrakter som tildekker ansiktet. Forslaget avvises av regjeringspartneren Venstre, men får støtte av Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Forbuddet skal ifølge partiets nye integrationsordfører, Naser Khader, gælde overalt i det offentlige rum.

– Vi vil ikke se burkaer i Danmark. Vi kan simpelt hen ikke acceptere, at nogle af vores medborgere går med ansigtet tildækket, siger Naser Khader i et interview med Jyllands-Posten.

Mens Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet hilser forslaget velkomment, afviser de konservatives regeringspartner, Venstre, at lovgive om folks påklædning, så længe de ikke udfylder en offentlig funktion.

– Det er for vidtgående, hvis vi skal lave regler for, hvilket tøj folk går i. Det skal selvfølgelig ikke være tilladt at gå i burka og have tildækket ansigtet, hvis man arbejder med mennesker i den offentlige sektor. Men der sætter vi grænsen, siger politisk ordfører Peter Christensen (V) til Jyllands-Posten.

Burkaforbudet er en del av integreringspakken De konservatives folketingsgruppe godkjente før helgen.

Berlingske Tidende: Regeringen splittet om burkaforbud

Naser Khader i Berlingske Tidende: Burka -et mobilt fængsel