Interlude

Når israelerne sier at Hamas bruker sivile som skjold, tas det ikke helt på alvor. Men en bevegelse som hyller martyriet og selvmordere, rygger ikke tilbake for å bruke sivile som skjold. Det ene følger av det andre.

Parlamentsmedlem, Fahti Hammad, sa det nylig med rene ord i en tale:

For det palæstinensiske folk er døden blevet en industri, hvor kvinder excellerer, og det samme gør alle de folk, som lever på dette stykke land. De ældre excellerer, og det gør mujahidinerne og børnene også. Det er derfor, at de har dannet menneskelige skjolde af kvinder, børn, ældre og mujahidinere, for at udfordre den zionistiske bombningsmaskine. Det er som om de siger til den zionistiske fjende: ‘Vi ønsker død ligesom I ønsker liv,'» siger han overfor den palæstinensiske tv-kanal Al-Aqsa.


Hamas-politiker: Vi bruger civile palæstinensere som skjolde