Nytt

Den ærverdige Edinburgh-festivalen får i år besøk av medlemmer av Palestinian National Theater, som fremfører et stykke av Mahmoud Darwish. Ingen pro-israelske organisasjoner har protestert mot dette.

Derimot har det falt Scottish Palestine Solidarity Campaign tungt for brystet at festivalen i år også har innbudt Jerusalem Quartet, som regnes som sin generasjons fremste strykerkvartett.

Bloggeren Adam Holland har denne kommentaren:

In case anyone has any doubt about the bigotry behind this boycott, they should be aware that Kyril Zlotnikov, the Jerusalem Quartet’s cellist is a student and friend of musician and peace activist Daniel Barenboim. In fact, Barenboim has loaned Jacqueline Du Pre’s ‘Sergio Perresson’ cello to Kyril Zlotnikov for this tour. Zlotinikov is also a member of the West-Eastern Divan Orchestra. This orchestra, founded by Barenboim and Edward Said and managed by the Barenboim-Said Foundation, includes both Arab and Israeli musicians. Its reason for being is to campaign for peace and cooperation between Arabs and Jews through artistic cooperation. With that in mind, would someone remind me of the reason for being for the group boycotting the concert?

(Lenker via Harry’s Place)

Jeg lar naturligvis ikke anledningen gå fra meg til å lenke opp Jerusalem Quartet fra Youtube. Her fremføres sistesatsen av Dvoraks kvintett i A-dur. Pianisten er østerrikeren Stefan Vladar.