Feature

jerusalem.seminar.jpg

En palestiner fra Øst-Jerusalem angrep Mercaz Harav-yeshivaen i Vest-Jerusalem, drepte åtte studenter og såret ni, hvorav tre alvorlig. De ble skutt med Bibelen i hånd. En gruppe som kaller seg «Galilee Freedom Battalions – the Martyrs of Imad Mughniyeh» hevdet den sto bak, ifølge Hizbollahs TV-stasjon Al Manar. I Gaza ble massakren feiret i moskeene.

At mosques in Gaza City and the northern Gaza Strip, many residents performed prayers of thanksgiving — only performed in cases of great victory to thank God.

Mercaz Harava-yeshivaen (religiøs skole) har 400 elever, fra videregående og ungdommer som avtjener militæretjenste. Den ble stiftet av Tzvi Yehuda Hacohen Kook, og står for en religiøs sionisme.

Medienes understreking av manglende proporsjonalitet når Israel slår tilbake mot Hamas-raketter, kan gi en følelse av at terrorangrepet på yeshiva-skolen skapte balanse i «regnskapet». Libya og to andre land nektet å stemme for en fordømmelse av angrepet i Sikkerhetsrådet. At angriperen var fra Øst-Jerusalem er bad news for palestinerne.

Angrepet fant sted samme dag som Egypt møtte Hamas og Islamsk Jihad i El Arish for å drøfte mulighet for en våpenhvile i Gaza. Hamas forlanger også innflytelse over grensepasseringene, noe ingen av de andre vil gi dem.

Also Thursday, security sources in Cairo said Egypt is constructing a stone and cement wall on its sensitive frontier with the Gaza Strip to block Palestinians from again breaching the border to circumvent an Israeli-led blockade.

Egyptian workers were removing a barbed wire barrier and replacing it with a 3 meter high wall along the frontier with Hamas-run Gaza, Egyptian witnesses in the border town of Rafah said. Three kilometres of the new wall was already complete.

(ha’aretz)