Kommentar

Den nederlandske politikeren og parlamentsmedlemmet Geert Wilders har i flere måneder bodd i et fengsel fordi myndighetene ikke kan garantere for hans sikkerhet. Et søk på Kvasir viser at dette ikke vært omtalt i norske medier etter at det ble kjent 18. februar.

Wilders mottar stadig drapstrusler fra islamske ekstremister. Fengselet han er innlosjert i, Camp Zeist, er det samme stedet er de to Lockerbie-tiltalte satt, og der mulla Krekar ble holdt på vei fra Iran til Norge. Den kvinnelige politikeren Ayaan Hirsi Ali har bodd på en marinebase, men fikk før helgen løfte om snarlig flytting til en sivil bolig. Hirsi har ikke bodd i sin egen leilighet siden september 2002.

«She experiences it as «very unjust and pathetic» that she has to live on secret locations. She thinks the «basic rights to be involved in politics» is under threat by the security philosophy professed by Minister Donner and the National Security Coordinator (NCBB). She says the philosophy is this: «Who is under threat should disappear».

«This way they «unintended reach the goals of my opponents who do every thing to stop me: from threats to murder plans.», Hirsi Ali says.»

Saken med internering av folkevalgte for deres sikkerhets skyld har vakt sterke reaksjoner i det politiske miljø.

«Parliamentary chairman Weisglas now says he is «shocked by the disinterested reactions» in parliament after the protest of representatives Hirsi Ali and Wilders. «I think the parliamentary members accept it way to easy that a colleague, has to sleep for months in a prison cell». He describes it as a «disgrace» and «a pathetic show» that Wilders is in prison to protect him against terrorism. Weisglas says he has this weekend made it «very clear» to the government that the two representatives should be able to live in normal circumstances.»

«Hirsi Ali has proposed a parliamentary debate about the matter, but this weekend she did not get any support of the other parliamentary members. Most are silent and some criticizes them.»

Blant de sistnevnte er justisminister Donner. Han har kritisert Hirsi Ali for å ha gjort det offentlig kjent at de to politikerne er innlosjert i henholdsvis et fengsel og en militærforlegning.

Vi skrev forleden om at Frp-politikeren Ulf Erik Knudsen møtte med personlig livvakt til et debattmøte i Drammen, etter at det er fremsatt flere trusler mot medlemmer av partiets stortingsgruppe. Får vi et politikerdrap i Norge, er det ikke utenkelig at også norske politikere vil bli innlosjert hos Forsvaret eller fengselsvesenet.

Se fyldig dekning på DutchReport via Watch

Se også Står på dødsliste

More Dutch Plan to Emigrate as Muslim Influx Tips Scales