Omar Bakri Mohammed, brumbassen av en imam, som liker å provosere og få oppmerksomhet, oppløste i oktober den ekstreme gruppa Al Mohaijroun, og bruker nå internett til prekener og chattemøter. Han oppfordrer nå unge lyttere til å gå ut i åpen kamp, for Storbritannia er blitt Dar ul-Harb, krigens hus.

Av en eller annen grunn har myndighetene latt Omar Bakri Mohammed holde på.

The Times har lyttet til hans utlegninger tre netter på rad. Ifølge Omar Bakri Mohammed har britiske myndigheter brutt kontrakten med landets muslimer, slik at de ikke lenger er bundet av landets lover. Det er også interessant å merke seg at han sier Dar ul Harb-tilstanden har inntrådt før tiden, på grunn av myndighetenes handlinger, og ikke når muslimene var moden for det.

On January 10, Mr Bakri Mohammed proclaimed his view that the status of Britain had changed in the eyes of Islamists. The UK was no longer a place of security for Muslims.

«I am speaking about the UK. Why it became Dar ul Harb (land of war). Because the MCB (Muslim Council of Britain) and the British Government issue declaration over every single imam in the mosque, 1,000 mosques, to report any Muslims who want to speak in favour of what, in favour of the jihad.»

A short time later he continued: «I believe the whole of Britain has become Dar ul Harb. That Dar ul Harb has not started yet, but still really they start it. They arrest ulema (religious men), they arrest scholars . . . they declare your job is to divide the Muslims, promote secularism and the kuffar has said use of IDs, integration, etc, and you should report to the police. This is what makes it Dar ul Harb.»

Han sier at muslimer bør slutte seg til den seierrike gruppen, som har emiren, og mener Al Qaida og bin Laden. Tiden for jihad er inne, hvor enn muslimer måtte være. Det er ikke nødvendig å dra noe sted.

In response to a question, he told his audience that the jihad was a correct path for all Muslims, not just those living in Muslim countries. «The jihad is halal for the Muslims wherever they are, the whole ummah (Muslim community) wherever they are. OK brothers. Wherever you are. Do it. Wherever you are, OK brothers? You don’t need to think about how can I go somewhere, no, no, wherever you are . . . just do it.»

The woman listener called Mujaidah asked if «sisters are allowed to do suicide bombings if the intentions are correct».

Mr Bakri Mohammed replied: «It happened many times in Palestine, in Chechnya, in Russia . . . this is no problem, there is no restriction.»

‘I don’t want you to join me, I want you to join bin Laden’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂