Debatten her hjemme om mediene skal gi terroristene publisitet, anskueliggjøres på det tydeligste av «araberverdenens svar på CNN» Al-Jazeeras opptreden. Kanalen nekter seg ingenting:

Avisen Al Sharq Awsat har gjengitt historien til en saudiaraber som ble tatt til fange av terrorister i Falluja. Han fikk valget mellom å bli henrettet og å ofre livet i et selvmordsangrep. Han nektet, og gruppens leder ga ordre om henrettelse.

«Saaedan added that he heard one of the terrorist calling Al Jazeera TV reporter to come to record a video tape. He was then forced to sit in front of Al Jazeera reporter and camera and one of the terrorists read the statement. He was then moved into another place waiting for the execution on 4 June 2004.»

Men Saaedan greide å rømme under en skuddveksling mellom terroristene og amerikanske soldater. Nå saksøker han Al-Jazeera for å ha samarbeidet med terroristene og for ikke å ha informert myndighetene om hvor han befant seg.

Al Jazeera TV & the Terrorists
Funnet på watch.windsofchange.net

Når gisseltaking filmes