Ukjente katalanske kunstnere, midten av 1200-tallet.
Tempera på tre, 107 x 177 cm, Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Denne alterfronten sto opprinnelig i kirken Santa Maria d’Avià i Berguedà.

Motivene er i sin helhet hentet fra evangeliene, spesielt etter Lukas. Sentralt finner vi en tronende Madonna med Jesusbarnet, øverst til venstre Bebudelsen og Visitasjonen, øverst til høyre fødselen i stallen med okse og asen på plass, nederst til venstre de vise menn (som bare er nevnt secundum Matthaeum) med sine tradisjonelle navn Kaspar, Balthazar og Melchior påført, og nederst til høyre presentasjonen i Templet, også etter Lukas.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.