Briter flest gleder seg ikke over valgutfallet. Det er ingenting å rope hurra for at mannen som gjorde sitt ytterste for å få reversert Brexit, nå skal lede landet som statsminister i fem år. Hvor mye verre kan det bli? spør britene seg. Svaret er: VELDIG mye verre.

Vi vet en god del om hva Keir Starmer vil. Det blir mye vindkraftutbygging de neste fem årene:

Labour vil samarbeide med privat sektor for å doble landvind, tredoble solkraft og firedoble havvind innen 2030. Vi vil investere i karbonfangst og -lagring, hydrogen og marin energi, og sikre at vi har den energilagring landet vårt trenger på lang sikt. En ny lov om energiuavhengighet vil etablere rammene for Labours energi- og klimapolitikk.

Vi vil ikke utstede nye lisenser for å utforske nye oljefelt, fordi de ikke vil redusere regningene, ikke kan gjøre oss energisikre, og bare vil fremskynde den forverrede klimakrisen. I tillegg vil vi ikke gi nye kullkonsesjoner og vil forby fracking for godt.

Sannsynligvis vet de at vindkraftsatsingen vil dø ut til en flau bris, for det skal også satses på kjernekraft. Men noe grønt må de ha på papiret for å tiltrekke seg de grønne «rettroende».

Labour vil gjøre gatene sikrere, sier de. Det skal ansettes tusenvis av nye politibetjenter:

Labour vil innføre en ny nabolagspolitigaranti, gjenopprette patruljer til bysentrene våre ved å rekruttere tusenvis av nye politifolk, politi- og samfunnsstøtteoffiserer og spesialkonstabler. Lokalsamfunn og innbyggere vil ha en navngitt offiser å henvende seg til når ting går galt.

Disse nye rekruttene vil bli betalt ved å håndtere sløsing gjennom et nytt politieffektivitets- og samarbeidsprogram for England og Wales. Programmet vil sette landsdekkende standarder for innkjøp og etablere delte tjenester og spesialistfunksjoner for å redusere kostnadene.

Ønsket om å ansette flere politibetjenter er bra, men finansieringen er sludder. Det er lønns- og pensjonskostnadene som er store, ikke innkjøpene.

Vi har ikke glemt Diane Abbott fra Labour, som skulle ansette 10.000 politimenn til en totalpris av 300.000 pund. 30 pund per stk! Hvor mye skal du betale dem? spurte en overrasket journalist, Nick Ferrari, som presset henne videre. Diane Abbott greide etter mye stotring å komme frem til en totalpris på 80 millioner pund. Litt senere ville hun ansette 25.000 politimenn i året. For mange er dette Labour i et nøtteskall; de har ingen peiling på økonomi. En nyutdannet politibetjent tjener rundt 33.000 pund i året, ca. 460.000 kr.

Det er lite håp om at innvandringen blir begrenset noe mer med Labour ved rattet:

Labour vil stoppe kaoset og gå etter de kriminelle gjengene. Vi vil opprette en ny grensesikkerhetskommando, med hundrevis av nye etterforskere, etterretningsoffiserer og politifolk. Dette vil bli finansiert ved å avslutte det bortkastede partnerskapet for migrasjon og økonomisk utvikling med Rwanda. Denne nye kommandoen vil jobbe internasjonalt og bli støttet av nye krefter i antiterrorstil, for å forfølge, forstyrre og arrestere de ansvarlige for den sjofle handelen. Vi vil søke en ny sikkerhetsavtale med EU for å sikre tilgang til sanntidsetterretning og gjøre det mulig for våre polititeam å lede felles etterforskning med sine europeiske kolleger.

Rwanda-planen var aldri ment å håndtere mange asylsøkere. Det skulle bare være avskrekkende. Kostnaden ved bare noen få asylsøkere var helt enorm.

Ytringsfriheten vil bli innskrenket med Labour, som forventes å anerkjenne en palestinsk stat. De planlegger også å få inn en ny raselikestillingslov.

Labour har formelt vedtatt den beryktede definisjonen av «islamofobi» som definerer «islamofobi» som en «type rasisme». Det er sannsynlig at denne definisjonen av islamofobi vil bli innlemmet i raselikestillingsloven, og slik bli en juridisk definisjon. APPG-definisjonen (All-Party Parliamentary Groups) forbyr effektivt kritikk av islamsk tro og praksis, og dermed ender Storbritannia med en islamsk blasfemilov. Her er det bare å gjøre seg klar:

Keir Starmer var som kjent litt usikker på hvordan man skulle definere en kvinne. Etter først å ha sagt at 99,9 % av kvinner ikke har penis, kom han frem til at en kvinne var et voksent hunkjønn. Dette bildet er for øvrig kunstig laget.

Labour vil overføre mer makt og styring til kommunene. Men flere kommuner i England har allerede gått konkurs fordi de ikke greier å mestre disse oppgavene, og Labour ser ut til å ville øke problemet:

Å flytte makten bort fra Westminster for å sette turbofart på innsatsen til ordførere over hele landet, med ny myndighet over transport, ferdigheter, bolig og planlegging, og sysselsettingsstøtte, sammen med nye vekstplaner for byer over hele landet.

Sosialistene er eksperter på å bruke andres penger. Som Margaret Thatcher så enkelt forklarte det:

“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

Før eller siden går man tom for andres penger. Og da er det nytt valg igjen, og britene må stemme konservativt.

Men det er mye mer enn penger som står på spill de neste fem årene. Hvor ugjenkjennelig kan Labour gjøre landet?

Som det heter seg: It ain’t over till the fat lady sings.

Ah, well…

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.