NTB

Quds-brigadene til Islamsk hellig krig (Jihad) sier de vil behandle israelske gisler i Gaza slik Israel behandler palestinske krigsfanger.

– Flere fiendtlige gisler har forsøkt å ta sine egne liv som følge av den ekstreme frustrasjonen de føler overfor den israelske regjeringens innsats for å redde dem, hevder talsmann Abu Hamza for den væpnede fløyen i Islamsk hellig krig (Jihad) i en uttalelse på Telegram.

Påstanden er ikke verifisert av uavhengige kilder.

Han sier videre at gruppen vil fortsette å behandle de israelske gislene på samme måte «som Israel behandler palestinske fanger», uten å si noe nærmere om hva det medfører.

Muhmmad Abu Salmiya, som er sjefen for Shifa-sykehuset, ble nylig løslatt fra israelsk fangenskap. Han kaller forholdene for Israels krigsfanger «tragiske».

– Det var tortur nesten daglig. De brøt seg inn i cellene og banket opp fangene, hevdet han ifølge AP
under en hastig sammenkalt pressekonferanse etter at han ble returnert til Gaza.

Israelske fengselsmyndigheter har nektet for all tortur og mishandling.

Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) bortførte rundt 250 israelere og utlendinger under angrepet mot Israel 7. oktober. Rundt 110 er siden blitt frigitt, mens 130 ikke er gjort rede for.

Samtidig sitter rundt 9000 palestinere i fangenskap i Israel, over 3500 av dem i såkalt administrativ forvaring, ifølge tall fra det israelske fengselsvesenet. Tallet omfatter ikke et ukjent antall fanger fra Gaza.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.